120 g mozarelli tartej
70 g mąki migdałowej
1 jajko
130 g serek mascarpone
2 g proszku do pieczenia
sól
Piekarnik nagrzać do 170 st.
jajo wbić dodać proszek do pieczenia , dodać mąkę , dodać serek wszystko wymieszać dodać ser mozarella i dokładnie wymieszać dłonią dzielimy na 3 części rozwałkować na ruloniki w dłoni i złożyć w gniazdka wyłożyć na papier do piecznia włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut
1 z 3 porcji - 282,1 kcal . B -17,3 g T - 21,1 g Wp - 4 g
KETO BAJGLE II
6 SZTUK
350 g sera mozarella
50 g mąki kokosowej
1łyżeczkaproszku do pieczenia
3/4 łyżeczki gumy ksantanowej
1/2 łyżeczka soli
2 jaja rozmącone do posmarowania
1 łyżka nasion sezam do posypania
W misce wymieszać mąkę z proszkiem , gumą i solą
Dodać suche składniki, jajka i miksować aż do utworzenia ciasta
Podzielić na 5 równych częśći ok 78 g każdy -uformować kuliki i zrobić dość dużą dziurkę
Nastawić piekarnik na 180 C Bajgle ułożyć na blaszce do pieczenia , posmarować jajem , posypać sezamem , wstawić do piekarnika piec 15 minut na złoty kolor
Bajgle przechowywać w lodówce , można mrozić
Wartość 1 sztuka 216,3 kcal T 15,7 g B 15,3 g W 2,2 g