BAJGLE

 120 g mozarelli tartej 

70 g mąki migdałowej 

1 jajko 

130 g serek mascarpone 

2 g proszku do pieczenia 

sól 

Piekarnik nagrzać do 170 st.

jajo wbić dodać proszek do pieczenia , dodać mąkę , dodać serek wszystko wymieszać dodać ser mozarella i dokładnie wymieszać dłonią dzielimy na 3 części rozwałkować na ruloniki w dłoni i złożyć w gniazdka wyłożyć  na papier do piecznia włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut 


1 z 3 porcji - 282,1 kcal .      B -17,3 g    T - 21,1 g    Wp - 4 g 



KETO BAJGLE II

6 SZTUK 

350 g sera mozarella
50 g mąki kokosowej
1łyżeczkaproszku do pieczenia
3/4 łyżeczki gumy ksantanowej
1/2 łyżeczka soli 
2 jaja rozmącone do posmarowania
1 łyżka nasion sezam do posypania


W misce wymieszać mąkę z proszkiem , gumą i solą
Dodać suche składniki, jajka i miksować aż do utworzenia ciasta
Podzielić na 5 równych częśći ok 78  g każdy -uformować kuliki i zrobić dość dużą dziurkę 
Nastawić piekarnik na 180 C Bajgle ułożyć na blaszce do pieczenia , posmarować jajem , posypać sezamem , wstawić do piekarnika piec 15 minut na złoty kolor

Bajgle przechowywać w lodówce , można mrozić 

Wartość 1 sztuka 216,3 kcal  T    15,7 g   B   15,3 g   W 2,2 g