400 g fileta z kurczaka
100 g wędzonego boczku
2 ząbki czosnku
20 g cebuli
1serek filadelfia
50 g tartego parmezanu
300 g brokuł
250 ml śmietanki 30 %
400 ml bulionu
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka suszonego oregano
100 g masła
Masło rozgrzać na patelni , mięso pokroić w kostkę i zarumienić , mięso powinno być praktycznie usmażone.
Wyjąc mięso na miseczkę dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek , smażyć aż cebula się zeszkli wlać bulion i śmietankę
zagotować dodać ser filadelfia oraz parmezan mieszać aż sery się rozpuszczą
dodać podzielone na różyczki brokuły , miękką część która zawiera błonnik gotować sos ok 7 minut
dodać kurczaka doprawić oregano i pieprzem gotować jeszcze ok 3 minut
na drugiej patelni usmażyć boczek w plasterkach pokruszyć go i dodać do sosu
sos podawać z cukiniowym makaronem lub ryżem z kalafiora
MAKRO T 78 g B 53 g W 7 G