KETO BABECZKI

 1/2 szklanki mąki kokosowej 

1/4 szklanki erytrolu lub odżywki białkowej 

2 łyżki kakao 16 g 

1 łyżeczka proszku do pieczenia 

szczypta soli 

50 g oleju kokosowego ( rozpuszczonego w kąpieli wodnej ) 

1/2 puszki mleka kokosowego 200 g 

3 jajka


KREM 

40 g oleju kokosowego 

2 kostki gorzkiej czekolady 8 g 

2 łyżki erytrolu 20 g lub odżywki białkowej 16 g 

łyżeczka kakao 5 g 


POSYPKA

2 łyżki wiórek kokosowych 

łyżka orzechów ziemnych 

CIASTO 

Wszystkie składniki wsypać  do miski , wymieszać do uzyskania jednolitej masy 

przelać do form na muffiny do 2/3 ich wysokości 

Piec 15 minut 160  C 

KREM

W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy i czekoladę , dodać erytol ( lub odżywkę białkową ) oraz kakao 

po dokładnym zmieszaniu odstawić do ostygnięcia i zgęstnienia na ok 15-20 minut ( można wstawić  do lodówki ) 

W między czasie przygotować wiórki czekoladowe , i pokroić orzechy

Gdy krem zgęstnieje smarujemy nim mufinki od razu posypać wiórkami i orzechami 

Przechowywać w lodówce w pudełku 




MAKRO CAŁOŚĆ bez kremu  K 1401  B 41 T 120 W 24
MAKRO CAŁOŚĆ bez kremu w 1 sztuce   K 140    B 4 T 12 W 2,4

MAKRO CAŁOŚĆ Z KREMEM   K 1996  B 48 T 175 W 31
MAKRO CAŁOŚĆ Z REMEM  w 1 sztuce   K 197    B 5 T 18 W 3