Tiramisu - bomba TŁ

 50 g mąki kokosowej 

10 - 50 g erytolu 

1/4 łyżeczki cynamonu 

100 ml gorącej wody 

2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 

100 g masła

100 g mascarpone

50 g masła orzechowego 

wanilia 

kakao 

Mąkę kokosową sprażyć na patelni 

przesypać do miseczki dodać 1/4 łyżeczki cynamonu 10 g erytolu , wymieszać 

do 100 ml ciepłej wody dodać kawę dolać ją do masy z mąki kokosowej , dodać 50 g roztopionego masła wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia

wstawić na 15 minut do lodówki 

100 g mascarpone , 4 g kakao aromat waniliowy 50 masła orzechowego , 50 g rozpuszczonego masła wszystko razem dokładnie wymieszać i wyłożyć jako kolejną masę 

włożyć do zamrażalki na 2 h 





MAKRO CAŁOŚĆ 1604 Kcal      T 151 g  B 29 g 20 g 

MAKRO NA 1 PORCJE - Kcal 401    T 38 g B 7 g W 5 g