TORT ŚNIEŻKA

SPÓD

50 g olej kokosowy

50 g masła

80 g wiórek kokosowych 

30 g kakao 

40 g erytrytol 

MASA

250 g twarogu tłustego 

250 g mleka kokosowego

50 g oleju kokosowego

100 g wiórek kokosowych 

50 g erytrolu 

20 g żelatyny rozpuszczoną w 2 łyżeczkach wody 

aromat waniliowy

wiórki do posypania 


masło i olej kokosowy roztopić , dodać mąkę kokosową , 8o g wiórek , kakao , 20 g erytorlu , wymieszać odstawić na 20 minut do schłodzenia , wyłożyć masę na spód

 W thermomiksie zmieszać ser , mleczko kokosowe , aromat waniliowy , 50 g erytolu , wiórki , olej kokosowy roztopiony , masę wylać na dno 



MAKRO   K  3503  B  79,2  T 328,1   W   76,9

MAKRO NA  4     K 875,75  B  19,8 T 82  W  19,25

MAKRO NA  8    K   438   9,9   T 41   W 2,4