GR | BUDYŃ WANILIOWY | KCAL | B | T | W |
200 g | mleka kokosowego | 370 | 3,2 | 38 | 4,0 |
100 g | malin | 43 | 1,3 | 0,3 | 12,0 |
100 g | inuliny | ||||
3 szt | żółtka | 190 | 9,3 | 19,9 | 0,2 |
30 g | nasion chia | 140 | 6,9 | 10,2 | 0,1 |
wanilia - cynamon | |||||
opcjonalnie wiórki kokosowe orzechy | |||||
ŁĄCZNIE | 743 | 20,7 | 65,4 | 16,3 | |
na porcje | 247,6 | 6,9 | 2,8 | 5,4 |
Do rondelka wlać mleczko , żółtka i maliny - dokładnie połączyć składniki trzepaczką , pozostawić na gazie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając , chwile podgotować , zdjąć z gazu dodać nasiona chia , dodatki i inulinę
Inulinę wsypywać małymi porcjami od razu trzepać na masę mieszać ok minuty aż budyń będzie gładki odstawić na minimum godzinę