Budyń malinowy

NA 3 MAŁE SŁOICZKI


GR BUDYŃ WANILIOWY KCAL B T W
 
200 g mleka kokosowego 370 3,2 38 4,0
100 g malin 43 1,3 0,3 12,0
100 g inuliny
3 szt żółtka 190 9,3 19,9 0,2
30 g nasion chia 140 6,9 10,2 0,1
wanilia - cynamon
opcjonalnie wiórki kokosowe orzechy
ŁĄCZNIE 743 20,7 65,4 16,3
na porcje 247,6 6,9 2,8 5,4





Do rondelka wlać mleczko , żółtka i maliny - dokładnie połączyć składniki trzepaczką , pozostawić na gazie doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając , chwile podgotować , zdjąć z gazu dodać nasiona chia , dodatki i inulinę 

Inulinę wsypywać małymi porcjami od razu trzepać na masę mieszać ok minuty aż budyń będzie gładki odstawić na minimum godzinę