200 g mąki migdałowej
20 g mąki kokosowej
50 g babki jajowatej
300 g śmietanki 30 %
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól i pieprz
wszystkie suche składniki wymieszać wbić jaja dolać śmietankę zagnieść ciasto 5-10 minut niech odpocznie
zwilżyć dłonie wodą uformować 6 kuleczek na bułeczki ,delikatnie posypać sezamem
piec 180 C ok 30 minut
MAKRO 1 sztuka
CAŁOŚĆ T 36 g B 12 g W 11 g
KETO BUŁKI 2
200 g mąki migdałowej
3 jajka
70 g łuski babki jajowatej
1 duża łyżka octu jabłkowego
2 łyżeczki pdp
pół łyżeczki soli
375 ml wrzątku
jaja wbić do miski , dodać mąkę migdałową
z łuską zmieszać proszek do pieczenia i sól całość dodać do mąki z jajkami dodać ocet zalać wrzątkiem i od razu miksować
piekarnik nagrzać do 180 C , uformować bułeczki piec 40 minut
ok 11 sztuk
MAKRO 1 sztuka T 11,23 g B 5,54 W 4,8 g