4 porcje
500 g polędwiczki z indyka ( 4 porcje )
60 g parmezanu
60 g mielonych migdałów ( mąki migdałowej )
1 jajko
oliwa z oliwek
Indyka pokroić na kawałki ok 2 x 5 cm
parmezan zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i wymieszać z mielonymi migdałami
w miseczce rozmącić jajko zanurzyć w nim mięso odstawić na 2 minuty
mięso obtoczyć w mieszance serowej aby całe były pokryte panierką
tak przygotowane mięso umieścić na kratce do pieczenia lub blaszce wyłożonej pergaminem całość lekko skropić oliwą z oliwek piec 15- 20 minut w zależności od wielkości pasków indyka
podawać na ciepło ze swoim ulubionym sosem najlepiej sos jogurtowo majonezowy z czosnkiem
MAKRO 1 porcja T 15, 50 g B 37,50 g W 0,90 g kcal 295