mus czekoladowy

 6 PORCJI 


150 g czekolady gorzkiej 80 % 

250 g mascarpone 

1 łyżka masła orzechowego 

100 ml śmietanki 36 % 

1 łyżeczka masła 

1 łyżeczka kakao 

1 łyżeczka oleju kokosowego 


Czekoladę , masło i olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej lub na bardzo małym ogniu , dodać kakao dobrze wymieszać odstawić do ostygnięcia

Śmietanę ubić na sztywno

Gdy czekolada będzie chłodna dodać mascarpone, masło orzechowe i połączyć wszystkie składniki mikserem

dodać ubitą śmietankę i mieszać jeszcze przez chwile 

podzielić na 6 porcji ,przelać do małych słoiczków lub foremek , wstawić do lodówki na ok 1h 


MAKRO 1 PORCJA   T 34,4 g    B  6,10 g   W 7,40 g 

kcal 363,30