TRUSKAWKOWE - na 3 porcje
50 g serka mascarpone
200 g truskawek
60 g śmietanki 36 %
Truskawki zblendować , dodać serek i śmietankę , wszystko wymieszać , rozlać do 3 pojemniczków - schłodzić w zamrażalce
MAKRO kcal 155,7 B 1,7 T 14,2 W 5,2
ORZECHOWO ŚMIETANKOWE - na 6 porcje
130g śmietanki kremowej 30 %
40 g serek śmietankowy
22 g masła orzechowego
20 g śmietany 20 %
10 g erytol
śmietanę 30 % ubić mikserem z erytolem
dodać resztę składników i wymieszać
masę przełożyć do sylikonowych foremek do mufinek ok 6 sztuk
włożyć do zamrażalnika
MAKRO kcal 100,2 B 1,5 T 9,9 W 1,3
KOKOSOWE - na 2 porcje
200 g mleka kokosowego 21 %
erytol
ekstrak waniliowy
mleko schłodzić w lodówce ,najlepiej całą noc
po otwarciu puszki zebrać tylko śmietankę, czyli to co jest na górze
dodać erytol dokładnie zmieszać mikserem
dodać aromat , wymieszać
przelać do pudełka , zmrozić podzielić na 2 części
MAKRO kcal 197 B 2,0 T 21,3 W 2,9