LODY

 TRUSKAWKOWE - na 3 porcje 

50 g serka mascarpone

200 g truskawek 

60 g śmietanki 36 % 

Truskawki zblendować , dodać serek i śmietankę , wszystko wymieszać , rozlać do 3 pojemniczków - schłodzić w zamrażalce 

MAKRO kcal 155,7     B 1,7 T  14,2 W 5,2 




ORZECHOWO ŚMIETANKOWE  - na 6 porcje 

130g śmietanki kremowej 30 % 

40 g serek śmietankowy 

22 g masła orzechowego 

20 g śmietany 20 % 

10 g erytol 


śmietanę 30 % ubić mikserem z erytolem 

dodać resztę składników i wymieszać 

masę przełożyć do sylikonowych foremek do mufinek ok 6 sztuk 

włożyć do zamrażalnika

MAKRO kcal 100,2      B 1,5 T 9,9  W  1,3 





KOKOSOWE   - na 2 porcje 

200 g mleka kokosowego 21 % 

erytol

ekstrak waniliowy 

mleko schłodzić w lodówce ,najlepiej całą noc

po otwarciu puszki zebrać tylko śmietankę, czyli to co jest na górze 

dodać erytol dokładnie zmieszać mikserem 

dodać aromat , wymieszać 

przelać do pudełka , zmrozić podzielić na 2 części 

MAKRO kcal 197  B  2,0 T 21,3 W 2,9