NALEŚNIKI

NALEŚNIKI Z MĄKI KOKOSOWEJ  6 sztuk 

2 łyżki mąki kokosowej 
2 jajka
1/2 łyżki erytolu 
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 18 % 
2 łyżki roztopionego masła
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 
50 g truskawek 
1 łyżka wiórków kokosowych 
1 łyżka płatków migdałowych 
1 łyżka syropu klonowego ( opcjonalnie ) 

Jaja , śmietanę , ekstrakt waniliowy 1/2 łyżkę roztopionego masła dokładnie wymieszać najlepiej mikserem 

dodać mąkę kokosową , słodzik i proszek do pieczenia ponownie wymieszać

mieszankę odstawić na kilka minut aby zgęstniała - jeśli jest potrzeba dodać odrobinę wody 

na rozgrzaną patelnie dodać masło usmażyć 6 naleśników 

MAKRO  K 548     B 16,88T 46,60 g W  8,48 g




NALEŚNIKI Z MASCARPONE 

2 jajka
60 g śmietanki kremowej 30 % 
24 g serka mascarpone
18 g gorzkiej czekolady 
15 g oleju kokosowego 
erytol 
5 g siemie lniane mielone 

Jaja , siemie , śmietanę i eytol połączyć mikserem 

Na oleju smażyć naleśniki 

Posmarować serkiem  , posypać startą czekoladą 

MAKRO 687,1  B 18,2  T 61,7   W 13,8 




NALEŚNIKI Z MĄKI MIGDAŁWEJ Z MALINAMI 

2 jajka
50 g śmietany 36 % 
36 g serka mascarpone
30 g mąki migdałowej 
30 g malin 
10 g migdałów w płatkach 


Jajka połącz ze śmietaną i mąką

Na patelni rozgrzać olej kokosowy i usmażyć placuszki 

podawać z serkiem maskarpone, malinami i płatkami migdałowymi 

MAKRO k 714, 2    B 25,6   T  63,7   W 9,1