2 łyżki mąki kokosowej
2 jajka
1/2 łyżki erytolu
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki śmietany 18 %
2 łyżki roztopionego masła
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
50 g truskawek
1 łyżka wiórków kokosowych
1 łyżka płatków migdałowych
1 łyżka syropu klonowego ( opcjonalnie )
Jaja , śmietanę , ekstrakt waniliowy 1/2 łyżkę roztopionego masła dokładnie wymieszać najlepiej mikserem
dodać mąkę kokosową , słodzik i proszek do pieczenia ponownie wymieszać
mieszankę odstawić na kilka minut aby zgęstniała - jeśli jest potrzeba dodać odrobinę wody
na rozgrzaną patelnie dodać masło usmażyć 6 naleśników
MAKRO K 548 B 16,88 g T 46,60 g W 8,48 g
NALEŚNIKI Z MASCARPONE
2 jajka
60 g śmietanki kremowej 30 %
24 g serka mascarpone
18 g gorzkiej czekolady
15 g oleju kokosowego
erytol
5 g siemie lniane mielone
Jaja , siemie , śmietanę i eytol połączyć mikserem
Na oleju smażyć naleśniki
Posmarować serkiem , posypać startą czekoladą
MAKRO 687,1 B 18,2 T 61,7 W 13,8
NALEŚNIKI Z MĄKI MIGDAŁWEJ Z MALINAMI
2 jajka
50 g śmietany 36 %
36 g serka mascarpone
30 g mąki migdałowej
30 g malin
10 g migdałów w płatkach
Jajka połącz ze śmietaną i mąką
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i usmażyć placuszki
podawać z serkiem maskarpone, malinami i płatkami migdałowymi
MAKRO k 714, 2 B 25,6 T 63,7 W 9,1