ZAPIEKANKA Z KAPUSTY I MIĘSA MIELONEGO - DOBRA NA REDUKCJE

 ok 1 kg białej kapusty 

400 g cebuli 

500g pieczarek 

400 g mozareli 

400 g śmietanki 36 % 

400 g mięsa mielonego 

100 g masła klarowanego

50 g oliwy 

pieczemy 180 C 40 minut 

Na maśle usmażyć cebulę posolić , 

Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylać 50 g oliwy z oliwek ,kapustę pokroić w krążki i ułożyć na brytwance , na kapustę wyłożyć połowę mozarelli 200 g 

do zarumienionej cebuli dodać pieczarki i smażyć nadal po20minutach dodać śmietany , posolić , popieprzyć - gotowy sos przelewamy na kapustę z mozarellą 

na sos nakładamy mięso mielone a na mięso pozostałe 200 g mozarelli 




makro na 100 g 202 kcal , B 8 g T  18 g W  2 g