2 porcje
200 g karkówki
250 g bulionu wołowego
140 g awokado
70 g papryki czerwonej
50 g papryki żółtej
40 g ser gouda
40 g oliwy
30 g cebuli
25 g śmietany 18 %
10 g przecieru pomidorowego
10 g sosu sojowego
natka, czosnek
pieprz ,sól , ziele ang , liść laurowy
Mięsko pokroić w cienkie paski bądź małą kostkę , zamarynować w sosie sojowym , soli i pieprzu odrobiną oliwy odstawić na 1 h do lodówki
W garnku na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, mięsko dodać do garnka wymieszać , dodać posiekane papryki w paski , zalać bulionem wołowym , dodać listek i ziele , dolać wrzątku , gotować do miękkości mięsa ,dodać papryki słodkiej , i odrobinę przecieru pomidorowego , świeżą natkę pietruszki,
na talerz wylać zupę dodać awokado pokrojone w kostkę i łyżkę śmietany
1 porcja 642,2 kcal , T 52,3 g B 30,6 g W 11,8 g