ZUPA GULASZOWA

 2 porcje 


200 g karkówki 

250 g bulionu wołowego 

140 g awokado 

70 g papryki czerwonej 

50 g papryki żółtej

40 g ser gouda

40 g oliwy 

30 g cebuli 

25 g śmietany 18 % 

10 g przecieru pomidorowego 

10  g sosu sojowego 

natka, czosnek 

pieprz ,sól , ziele ang , liść laurowy 

Mięsko pokroić w cienkie paski bądź małą kostkę , zamarynować w sosie sojowym , soli i pieprzu odrobiną oliwy odstawić na 1 h do lodówki 

W garnku na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, mięsko dodać do garnka wymieszać , dodać posiekane papryki w paski , zalać bulionem wołowym , dodać listek i ziele , dolać wrzątku , gotować do miękkości mięsa ,dodać papryki słodkiej , i odrobinę przecieru pomidorowego , świeżą natkę pietruszki,  

na talerz wylać zupę dodać awokado pokrojone w kostkę i łyżkę śmietany





1 porcja 642,2 kcal , T 52,3 g  B 30,6 g  W 11,8 g