Zupa brokułowo-cheddarowa

 

  • 4 szklanki pokrojonych brokułów
  • 4 zmielone ząbki czosnku
  • 3 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 szklanki pokrojonego sera Cheddar

Sposób przygotowania:

W dużym garnku na średnim ogniu podsmaż czosnek przez minutę. Dodaj bulion z kurczaka, śmietanę i posiekane brokuły. 

Doprowadź całość do wrzenia,a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10-20 minut.

 Za pomocą łyżki cedzakowej usuń około 1/3 kawałków brokułów i odłóż je na bok.

 Zmiksuj na gładko pozostałe brokuły w zupie. 

Dodaj do garnka rozdrobniony ser cheddar i z powrotem wcześniej wyciągnięte brokuły. 

Chwilę jeszcze gotuj, a następnie rozlej gotową zupę do mi



seczek.