- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki posiekanej szalotki
- 2 ząbki posiekanego czosnku
- 1 średni pomidor pokrojony w kostkę
- 5 szklanek bulionu z kurczaka
- 2 szklanki posiekanej piersi z kurczaka
- 240 g pokrojonego awokado
- 1/3 szklanki posiekanej kolendry
- 4 limonki
- szczypta soli
- 1/8 łyżeczki kminku
- szczypta chilli w proszku
Sposób przygototwania:
Wlej oliwę z oliwek do dużego garnka i wsyp szalotkę. Duś około 2–3 minuty, a następnie dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez minutę.
Wlej bulion drobiowy oraz wsyp kminek i chilli w proszku. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut.
W międzyczasie przygotuj cztery miseczki. Umieść w każdej kurczaka, awokado, kminek i kolendrę. Po czym wlej do nich przygotowaną zupę.