Zupa z kurczakiem i awokado

 

  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki posiekanej szalotki
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 1 średni pomidor pokrojony w kostkę
  • 5 szklanek bulionu z kurczaka
  • 2 szklanki posiekanej piersi z kurczaka
  • 240 g pokrojonego awokado
  • 1/3 szklanki posiekanej kolendry
  • 4 limonki
  • szczypta soli
  • 1/8 łyżeczki kminku
  • szczypta chilli w proszku

Sposób przygototwania:

Wlej oliwę z oliwek do dużego garnka i wsyp szalotkę. Duś około 2–3 minuty, a następnie dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez minutę. 

Wlej bulion drobiowy oraz wsyp kminek i chilli w proszku. Gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. 

W międzyczasie przygotuj cztery miseczki. Umieść w każdej kurczakaawokado, kminek i kolendrę. Po czym wlej do nich przygotowaną zupę.