- 1 kg tradycyjnej kiełbasy śniadaniowej
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 łodygi selera pokrojone w kostkę
- 1/4 szklanki czosnku, pokrojonej w kostkę
- 1 pokrojona grillowana papryka
- 240 g serka śmietankowego
- 3 szklanki bulionu wołowego
- 1 szklanka śmietany
- 1 szklanka szpinaku lub rukoli
Sposób przygotowania:
Na dużej patelni podsmaż przez 5 minut kiełbasę śniadaniową. Odłóż ją na bok, a na patelnię wrzuć cebulę i seler. Smaż około 6 minut.
Dodaj czosnek i kontynuuj smażenie, od czasu do czasu mieszając przez około 5 minut.
Wrzuć z powrotem kiełbasę do warzyw i dodaj pieczoną czerwoną paprykę oraz ser śmietankowy.
Czekaj do momentu aż ser się roztopi i przerzuć całość do garnka. Dolej bulion wołowy i doprowadź do wrzenia.
Zdejmij z ognia i dolej śmietanę, do zupy. Ponownie podgrzej zupę aż zacznie wrzeć. Na koniec posyp całość szpinakiem lub rukolą.