ZUPA POMIDOROWA

  80 g cebuli 

1-3 ząbki czosnku 

30 g masła

700 g pomidorów pokrojonych lub z puszki

1 kostka bulionu drobiowego

1/2-1 łyżeczka soli ziołowej 

1 płaska łyżeczka przyprawy uniwersalnej 

500 g wody

1-3 szczypty pieprzu ziołowego

100 g śmietany 


Do naczynia dać cebulę i czosnek rozdrobnić 3 sek / ob5 ściągnąć wszystko  na dno naczynia

dodać masło dusić 2 min 30sek / varoma / obr 2

dodać pomidory , kostkę rosołową i przyprawy gotować 10 minut / 100 C / obr.2 zmiksować 40 sek - stopniowo zwiększając obroty 

dolać wodę i śmietanę gotować 5 minut /100 C / obr.2 

ew. doprawić smaku 





MAKRO 1 PORCJA  K  128  B 2,4  T 10 g  W 9,6