GR | NADZIEWANA PAPRYKA | KCAL | B | T | W |
500 | karkówki mielonej | 1025 | 94,0 | 72 | |
100 | smalcu | 896 | 99,5 | ||
60 | masła | 449 | 0,4 | 49,5 | 0,4 |
2 | kulka sera mozzarella | 246 | 18 | 18,5 | 1,5 |
cebula | 36 | 1,5 | 0,4 | 7,6 | |
0,6 | czosnek | ||||
przyprawy | 179 | 19,9 | 0 | 0 | |
160 | pieczarek | 42 | 6,4 | 0,6 | 4,2 |
3 papryki | 6 połówek | 230 | 9,4 | 3,6 | 47,5 |
ŁĄCZNIE | 2923 | 129,7 | 244,2 | 61,2 |
ser mozarela pokroić ( jedną cześć dać na dno papryki , druga do przykrycia
, cebulę w kostkę , pieczaraki w kostkę
smalczyk rozgrzać na patelni , dodajemy cebulę i czosnek podsmażamy , dodajemy mięso
w między czasie wszystkie papryki posolić , popieprzyć , dać ser mozarella na dno papryk ,
na 60 g masła usmażyć pieczarki
piec rozgrzać na 200 C
pieczarki połączyć z mięsem , na spód naczynia żaroodpornego dodać 20 g smalcu
nakładamy mięsko , i ser pieczemy 35 minut